Translate

2016. október 1., szombat

Alul is, felül is és középen is alma

Az alma-dió-zabpehely-kókusz tengely mentén haladunk az őszbe.

Ha ezt a sütit megcsinálod és megkóstolod, számíts rá, hogy egy normál szelet méretének kb. a felét bírod megenni, pedig liszt nincs benne, és cukor is csak 10 dkg-nyi, és ezt is a nádmelasz íze miatt tettem bele az eritrit mellé.


Hozzávalók:
  • az aljára 3-4 szem alma cikkekre vágva, és egy marék durvára vagdalt dió 
  • a tetejére 3-4 szem alma cikkekre vágva
"középre" pedig:
  • 30 dkg reszelt alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg őrölt zabpehely
  • 10 dkg darált dió  (vagy összesen 30 dkg liszt)
  • 1 zacskó sütőpor (15,5 g)
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanálnyi eritrit
  • 5 evőkanálnyi nádmelaszos barnacukor (vagy összesen 20 dkg cukor)
  • 2 kávéskanálnyi fahéj 
A kókuszreszeléket, a zabpehely őrleményt és a darált diót elkeverjük a sütőporral.

A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd beletesszük a reszelt almát, és egyenletes masszává kavargatjuk.

Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk az diót, kirakjuk az almacikkekkel, rátesszük a masszát, elegyengetjük, és a tetejét is kirakjuk almaszeletekkel.

Hőlégkeverésben, előmelegítés nélkül 30-40 percig sütjük (tűpróba).






A lakástextilt a Feeling-Méteráruban vásároltam, amit jószívvel ajánlok mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések: